Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Unbyns IF A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Unbyns IF 10 5 2 3 17
2 LSK 2 2 2 0 0 6
3 Älvsbyn 2 2 1 1 0 4
4 BAIK3 2 0 1 1 1
5 Jokkmokk 0 0 0 0 0
6 Vitå 2 0 0 2 0
7 Heden 2 2 0 0 2 0

Match

Unbyns IF

4 - 0
Sporn Unbyn
2 juli 2021
19:00

Heden 2

Referat

Referat: Unbyns IF - Heden 2

Omedelbar retur på förra matchen stod på programmet på Fredagen då vi tar emot Heden 2, men nu hemma på ett soldränkt Sporn.
Det var en kväll med nära 30 grader på termometern, och många var väl dom som befarade en jobbig match. Det var också en match där bredden på truppen skulle sättas på prov.
Vi startar med Wispen i mål, Fille, Robbs, Blurk och Stefan i backlinjen. Strabban och Zacke tar defensivt mittfält med Martin framför. Tong vänsterbreddare, Erik W centralt och Axel höger. Avbytare var Manouby, Bulan, Kris och Patrik.

Det visar sig direkt att vi tänker ta tag i taktpinnen. Redan innan undertecknad hunnit till avbytarbåset har vi ett stolpskott efter en klack från Martin på inlägg (från Axel?). Returen millimeter från att stötas in. Vi ligger på och har rejält tryck med flera fina situationer. Efter 25 min, så kommer Erik fri och tvåfotar sig snyggt förbi keepern som fäller honom - straff! Den tar han själv men utförandet har lite förbättringspotential men till slut letar sig bolluschlingen förbi deras utmärkte keeper. Vi fortättar mata på 10 minuter senare får vi återigen straff då Martin blir nerbrottad på väg mot mål. Denna gång tar Martin straffen och nitar upp den i vänstra krysset. Avslutningen kommer Heden igen och har en bättre period, där dom t.ex skapar ett friläge som Wispen gör en kvalificerad parad på - avgörande!
I andra kommer vi inte riktigt upp i nivå, men håller Heden från farliga chanser. Härligt försvarsspel med en backlinje som håller ihop, anförda av Blurk som med ett robust spel röjer där bak.
Vi skapar fortsättningsvis och har bl.a. ett läge där först Tong och sen Axel har fria skottlägen från nära håll, dock utan att kunna avgöra. Deras keeper spelar fortsatt bra och håller siffrorna nere. Med 15 kvar kan Strabban nicka efter hörna och deras spelare rensar med handen när bollen är på väg in. Utvisning men det tar domarteamet flera minuter att hitta den skyldige. Straffen tar Martin återigen - och nitar dit den bombsäkert.
Axel får ett fint skottläge från höger men skottet tar i ribban och ner alldeles framför mållinjen. Med några minuter kvar på klockan kan Erik pressa fast dom och vinna boll som han sen knallar mot målisen och kyligt placerar till höger.
Game-set and match!

Mycket stabil insats av alla spelare. Vi tacklar värmen bäst. Backlinjen redan nämd. Wispen får hålla nollan förtjänstfullt. Mitten lyfter vi speciellt med Martin MOTM. Zacke presterar bra intensitet och lyckas bra med att nyttja fin teknik och sätta upp spelet. Strabban är en sån spelare som alla lag vill ha - ett kärnkraftverk. Axel förtjänar ett omnämnande. Bara millimeter från mål ett par gånger - snart kommer det. Stort arbete och höjer konkurrensen i truppen.

Sen blev det lite bastu och bad i grillkåtan!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Erik Wallin 1 2 0 0 0 2
Filip Lundström 1 0 0 0 0 0
John Strandberg 1 0 0 0 0 0
Linus Nyberg 1 0 0 0 0 0
Robert Johansson 1 0 0 0 0 0
Stefan Johansson 1 0 0 0 0 0
Tong Kraiwasang 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
William Aspebo 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 27 jun 2021, 18:00 Heden 2 - Unbyns IF 1 - 2